پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151101
گزارش جديد از بيکاري فارغ‌التحصيلان
تاریخ انتشار : 1394/01/31 08:55:49
نمایش : 1553
۱.۲ ميليون درس خوانده بيکار و۵.۷ ميليون نفر که فقط براي مدرک درس خوانده اند. بيشترين بيکاران در رشته هاي کامپيوتر، صنعت و فناوري، معماري و ساختمان، محيط زيست، کشاورزي، جنگلداري و شيلات هستند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مهم ترين معضل فعلي کشور در بخش اشتغال و بازار کار؛ بيکاري فارغ التحصيلان دانشگاهي است که عموما پس از فراغت از تحصيل و آماده شدن براي ورود به عرصه کار و توليد با مشکلات جدي مواجه مي شوند. در شرايط فعلي، مسائل مربوط به بيکاري تقريبا در تمامي رشته هاي دانشگاهي حتي در مهندسي و پزشکي نيز وجود دارد.

دو دهه پيش که خانواده ها فرزندان خود را براي ادامه تحصيل در دانشگاه هاي کشور تشويق مي کردند هرگز فکر نمي کردند که در آينده اي نه چندان دور، تحصيلات دانشگاهي به معضلي براي ورود جوانانشان به عرصه اجتماع تبديل خواهد شد.

کارشناسان معتقدند دانشگاه همانقدر که مي تواند به افزايش دانايي ها و آگاهي افراد کمک کند به همان ميزان نيز مي تواند شديدا ذائقه جوانان را براي کار تغيير دهد به نحوي که اغلب جوانان پس از طي دوران تحصيل خود براي ورود به بازار کار و پذيرش پيشنهادهاي شغلي با مشکل مواجه مي شوند.

آنها فکر مي کنند که تنها در رده هاي مديريتي و مشاغل پشت ميزنشيني بايد وارد شوند و اساسا اگر قرار بود وارد مشاغل ساده، فني، مهارتي و کارگري شوند راه دانشگاه را در پيش نمي گرفتند؛ بنابراين قالب شدن اين ديدگاه در بين جوانان دانشگاه رفته، باعث مي شود تا معضل بيکاري آنها به بزرگترين مسئله داخلي دولت تبديل شود.

معضلي به نام بيکاري تحصيل کرده ها

از سويي، کارشناسان بازار کار و کارفرمايان مي گويند آنچه که جوانان از دانشگاه ها مي آموزند منطبق بر نيازهاي روز بازار کار کشور نيست و اساسا چنين نگاهي که شايد لازم باشد براي دوره اي پذيرش دانشجو در برخي رشته ها به دليل اشباع بازار متوقف شود، وجود ندارد.

دانشگاه ها ساليان متمادي است که با ايجاد رشته هاي گوناگون مرتبط و بدون ارتباط با بازار کار کشور در حال تشويق جوانان به ورود به عرصه هاي تحصيلي هستند بي آنکه لازم بدانند پژوهشي کاربردي انجام دهند تا مشخص شود آيا واقعا امروز تحصيلات آکادميک توان رفع نيازهاي بازار کار کشور را دارد و يا خير؟ همچنين اين پرسش بايد جواب داده شود که تا چه زماني لازم است دانشگاه ها در تمامي رشته ها دانشجو تربيت و به صف بيکاران اضافه کنند، بدون اينکه لحظه اي براي کار آنها فکري شده باشد؟

به عقيده کارشناسان، نگاه کسب درآمد دانشگاه ها از پذيرش دانشجو و فرار از پذيرش هرگونه مسئوليت درباره اشتغال و پس از تحصيلات دانشگاهي افراد باعث شده تا امروز دست کم يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر از خروجي دانشگاه ها تجربه تلخ بيکاري را بچشند.

وزارت کار در تازه ترين گزارش خود درباره وضعيت اشتغال و بيکاري فارغ التحصيلان دانشگاهي و بيکارترين رشته هاي دانشگاهي کشور اعلام کرد: جامعه فارغ التحصيل يا در حال تحصيل سرمايه انساني هر کشوري محسوب مي شود. امروزه منطبق نبودن رشته هاي تحصيلي با نياز بازار کار يکي از مشکلاتي است که گريبان بسياري از دانش آموختگان دانشگاهي را گرفته است.

در يکي دو دهه اخير جامعه با گرايش روزافزون جوانان براي ورود به دانشگاه ها مواجه بوده و اين روند همچنان ادامه دارد. اين مساله به حدي رسيده که امروز در بسياري از رشته هاي دانشگاهي که جوانان از آنها فارغ التحصيل مي‌شوند، بازار کاري وجود ندارد و به اصطلاح بازار کار بسياري از رشته اشباع شده است.

۵.۷ ميليون نفر درس خواندند تا مدرک بگيرند

باقي ماندن اين شرايط درباره اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي و بي توجهي دانشجويان به لزوم کسب مهارت هاي شغلي مورد نياز بازار کار، باعث شده تا همواره نرخ بيکاري فارغ التحصيلان دانشگاهي که انتظار مي رود بايد در وضعيت مناسبي باشد، بيش از ساير گروه ها در کشور باشد.

بنابراين يکي از دغدغه هاي کنوني کشور افزايش فارغ التحصيلان و دانش آموختگان آموزش عالي و جذب آنان در بازار کار است. در اين ميان، از يکسو خيل عظيم دانش آموختگان دانشگاه ها در کشور و رشد قابل توجه آنان و از سوي ديگر ناسازگاري مهارت هاي گروهي از آنان با فرصت هاي شغلي موجود، اين احتمال را تقويت کرده که اين ظرفيت و فرصت بزرگ، تبديل به تهديدي بزرگتر شود.

در همين راستا با نگاهي به نرخ بيکاري در بين فارغ التحصيلان دانشگاهي مهم ترين سوالي که به ذهن مي رسد اين است که دانش آموختگان چه رشته هايي بيشترين درصد بيکاران جامعه را تشکيل مي دهند؟

از حدود ۱۱.۲ ميليون نفر جمعيت داراي تحصيلات عالي و يا در حال تحصيل در کل کشور، متاسفانه ۵.۷ ميليون نفر (۵۱.۴ درصد) غيرفعال هستند. به عبارت ديگر بيش از نيمي از جمعيت فارغ التحصيل يا در حال تحصيل دانشگاهي هيچ نقشي در توليد ندارند. همچنين ۴.۴ ميليون نفر (۳۹ درصد) شاغل و ۱.۲ ميليون نفر (۹.۲ درصد) بيکار هستند.

۶ گروه از بيکارترين رشته هاي تحصيلي

در سال ۱۳۹۲ حدود ۵.۹ ميليون نفر جمعيت داراي تحصيلات عالي و يا در حال تحصيل را مردان تشکيل داده اند که متاسفانه ۲.۳ ميليون نفر (۳۹.۰ درصد) از آنان غيرفعال هستند. همچنين حدود ۵.۱ ميليون نفر جمعيت داراي تحصيلات عالي و يا در حال تحصيل به زنان اختصاص دارد که از اين جمعيت نيز حدود ۳.۴ ميليون نفر جمعيت غيرفعال (۶۵.۶ درصد) بوده اند.

نرخ بيکاري جمعيت فارغ التحصيل يا در حال تحصيل در سال ۱۳۹۲ براي گروه مردان و زنان در کل کشور ۱۸.۹ درصد براي گروه مردان ۱۲.۸ درصد و براي گروه زنان ۳۱.۳ درصد بوده است. بيشترين نرخ بيکاري در گروه مردان در بين گروه هاي عمده رشته تحصيلي، به ترتيب مربوط به رشته هاي تحصيلي علوم کامپيوتر (۲۲.۳ درصد)، صنعت و فناوري (۲۱.۸ درصد) و معماري و ساختمان سازي ۲۰.۸ درصد است.

همچنين نرخ بيکاري در گروه زنان در بين گروه هاي عمده رشته تحصيلي، به ترتيب مربوط به رشته هاي تحصيلي حفاظت محيط زيست ۵۷.۷ درصد، کشاورزي، جنگلداري و شيلات ۵۶.۲ درصد و معماري و ساختمان سازي ۵۵.۵ درصد بوده است.

بر اساس اين نتايج، بيشترين نرخ بيکاري جمعيت فارغ التحصيل يا در حال تحصيل دانشگاهي به ترتيب به استان هاي لرستان ۲۹.۵ درصد، کهگيلويه و بويراحمد ۲۷.۸ درصد و فارس ۲۷.۱ درصد اختصاص دارد. همچنين کمترين نرخ بيکاري مربوط به استان هرمزگان ۶.۲ درصد است.به گزارش افکارنيوز،
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html